gallery/logo gotovi
SVJETSKI MOLITVENI DAN - HRVATSKA
gallery/logo-facebook
gallery/ikc round

Vijesti

 

VIJESTI SU U IZRADI:)

veljača – lipanj 2018.

Projekt: Sola fideSMD – saznaj, moli, djeluj

 

Projekt „sola fideSMDe – saznaj, moli, djeluj“ doprinos je iznimnoj i značajnoj obljetnici - 500 godina reformacije – koja se prošle godine obilježavala širom svijeta. S obzirom na činjenicu da udruga SMD okuplja žene različitih kršćanskih tradicija i da njeguje ekumenske vrijednosti, smatrali smo iznimno bitnim pobliže upoznati s temeljima reformacijske baštine, osobito značajnim, a samozatajnim ženama u pokretu reformacije, a potom  predstaviti povijest WDP-a koja je započela djelovanjem dviju protestantskih vjernica još davne 1887. godine, a danas broji više od 16 milijuna sljedbenica u svijetu, čiji je SMD u Hrvatskoj dio i koji  2018. proslavlja svoju 20. obljetnicu.

Predavanja i radionice Žene u reformaciji i Sola fideSMD – saznaj, moli, djeluj - izazvali su veliki interes članica Udruge, ali i drugih organizacija iz okruženja gdje Udruga djeluje. U projektnim aktivnostima tako je sudjelovalo više od stotinu osoba iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Trodnevna konferencija u Fužinama okupila je više od četrdest žena iz jedanaest kršćanskih denominacija i osam različitih organizacija, te je mnogima donijela promjenu na osobnoj razini. Ostvarnje projekta financijski je omogućila Ekumenska inicijativa Žena iz Omiša.

Kako je taj projekt bio dragocjen za svakoga od nas pogledajte u slijedećih nekoliko slika, jer one govore više od tisuću riječi.

 

Ožujak 2018.

„Svako je stvorenje Božje dobro.“; Surinam, 2018.

VIJEST JE U IZRADI:)

Siječanj 2018.

Održan pripremni susret u Sloveniji - "Svako je stvorenje Božje dobro.", Surinam, 2018.

VIJEST JE U IZRADI:)